Mijn favorieten

Aankoop

Een huis kopen. Ga er maar aan staan. Waar te beginnen? Waar op te letten? Wordt het bestaande bouw of nieuwbouw? Een appartement of een huis met tuin?
 
Een nieuwe woning kopen is geen stressgebeuren maar een spannend feest. En gelukkig doe je het ook niet alleen. Althans niet als je met Rosendaal Makelaars in zee gaat. We doen het samen, en wij helpen je. Wij hebben een breed netwerk in de onroerendgoedmarkt, kennen de regio en weten wat de huizen en de wijken waarin zij staan te bieden hebben.
 
Wat merk je als klant hier van? In ieder geval doen we wat je van iedere makelaar mag verwachten. En dat doen we goed. Als NVM-makelaar begeleiden we je bij bezichtigingen, we adviseren je over de staat van het huis, we denken mee over de kosten en we voeren namens jou de onderhandelingen.
 

Aankoopmakelaar en verkoopmakelaar, wat is het verschil?

 
  • Een aankoopmakelaar adviseert de koper van een huis.
  • Een verkoopmakelaar adviseert de verkoper van een huis.
Op het eerste gezicht lijkt dat volkomen logisch en niets bijzonders. Stel, u wilt een huis kopen. In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet úw belang, maar dat van de verkoper. Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

Natuurlijk bent u niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mist u wel zijn kennis en ervaring en moet u bijvoorbeeld ook zelf onderhandelen met de verkoopmakelaar. Vergelijkt u het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Ook dan neemt elke partij een eigen adviseur (advocaat) in de arm. Met makelaars is het eigenlijk net zo. Een huis kopen doe je immers niet zomaar en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor úw belangen opkomt.

Let op: een NVM-makelaar kan de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Hij heeft zowel van aankoop als verkoop veel verstand. Een NVM-makelaar mag echter nooit tegelijkertijd optreden voor de verkoper en koper bij één en hetzelfde huis. Net als een advocaat die niet tegelijkertijd voor beide partijen mag werken.